Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-20 00:15

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/asikt/domarnas-beslut-galler-och-dif-vann-guld/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Domarnas beslut gäller och DIF vann guldet”

Djurgårdssupportrar utanför den gamla hemmaarenan Stockholms stadion där det allsvenska fotbollsguldet på herrsidan firades i söndags. Foto: Pär Bäckström

SVAR PÅ INSÄNDARE. Fram till att videobedömning eventuellt införs i herrarnas fotbollsallsvenska tas alla beslut av domarna på planen. Den stolthet vi djurgårdssupportrar känner över guldet är enorm, oavsett vad som hände i matchen mot IFK Göteborg, skriver Anders Lagerman.

Arne Carlsson menar i ett svar (6 november 2019) på mitt svar (6 november) på hans insändare (5 november) att ”rättvisa” ska skipas i Allsvenskan genom att man inför videobedömning. Det skulle vara helt okej för min del, men fram till så sker måste alla matcher avgöras av domarna på planen enligt gällande regelverk.

Jag såg bortamatchen mot IFK Göteborg den 21 oktober på tv. Djurgården gjorde en tam prestation, men vann ändå med 1-0. Det står i alla resultatlistor och tabeller. 

Arne Carlsson verkar med sin insändare vilja ta bort den glädje vi djurgårdssupportrar känner efter att ha följt lagets matcher. Glöm det! Vi är tusentals som hejat och sjungit för att stötta Djurgår'ns fotbollskillar, både på hemmaplan och på bortaplan. 

Avslutningen i Norrköping i lördags blev en underbar känsloupplevelse. Den stolthet vi känner är enorm.

Den känsla som vi supportrar fick uppleva när laget vände 0-2-underläge till 2-2 gör att vi känner oss delaktiga i att Djurgårdens IF tog hem det allsvenska guldet 2019.