Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-14 09:07

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/asikt/fler-hinder-ska-bort-i-stockholmstrafiken/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Fler hinder ska bort i Stockholmstrafiken”

Övergångsställe i Stockholm. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Det ska bli lättare för funktionsnedsatta att ta sig fram i Stockholmtrafiken. Nästa år höjs budgeten för att förbättra övergångsställen och busshållplatser med 50 procent till 15 miljoner kronor, skriver trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) och partikollegan Martin Hansson.

På en och samma plats kan framkomligheten se helt olika ut för två individer. Dina förutsättningar att ta dig fram på gatan påverkas av den fysiska utformningen. Det som är en enkel trappa för en person kan vara ett svåröverkomligt hinder för  annan. 

Städer är komplexa, men vi måste göra vad vi kan för att de här barriärerna ska vara så få som möjligt – och på sikt inga alls.

Ett arbete som andra städer kommer till Stockholm för att inspireras av och dra lärdom av är vårt arbete med att bygga bort onödiga hinder i trafiken. Alltid när det byggs nytt eller renoveras gör vi den offentliga miljön tillgänglig – men lägger även en ökad mängd resurser på att göra även befintlig gatumiljö mer tillgänglig.

Det handlar om åtgärder som att tillgänglighetsanpassa övergångställen och gångpassager genom att exempelvis sänka kantsten eller helt bygga bort onödiga nivåskillnader i gatan, att tillgänglighetsanpassa busshållplatser eller om att anlägga ledstråk eller räcken.

I 2020 års budget höjs budgetposten för att öka tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning från 10 till 15 miljoner kronor. På nästa trafiknämndsmöte fattas beslut om fördelningen av dessa resurser. Förslaget är att 7 miljoner kronor ska gå till åtgärder i innerstaden och 8 miljoner kronort till åtgärder i ytterstaden.

Det beräknas bland annat räcka till att under 2020 tillgänglighetsanpassa 20 övergångsställen och tio busshållplatser samt att genomföra kantstenssänkningar på tio platser.

Detta är bara en del av tillgänglighetsarbetet i staden. Nästa år mer än fördubblar vi sopsaltningen för gående, vilket ger en bättre trafikmiljö inte minst för personer med funktionsnedsättningar, vi sätter tillgängligheten främst i alla nya projekt där staden bygger såväl bostäder som nya gatumiljöer och staden samlar sedan början av hösten in felparkerade elsparkcyklar, vilket är något vi vet ställer till det inte minst för personer med funktionsnedsättningar.

Allt detta sker i dialog med stadens råd för funktionshinderfrågor, där vi som politiker får viktig input från funktionshinderrörelsen.

Vi har mycket kvar att göra för att skapa en tillgänglig trafikmiljö åt alla, men att vi nu kraftigt höjer anslaget för att få bort enkelt avhjälpta hinder ser vi som ett viktigt steg för att ytterligare förbättra det här arbetet. Stockholm ska vara en stad för alla.

Detta är en insändare i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt