Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 04:31

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/asikt/gatorna-i-stockholm-stadas-inte-ordentligt/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Gatorna i Stockholm städas inte ordentligt”

Ostädat i rännstenen på Nybrogatan i Stockholm den 9 januari 2020. Foto: Jerry Hellström

INSÄNDARE. Gatorna i Stockholm städas inte ordentligt. Städfordon svischar förbi mitt i gatan där det alltid är rent, men lämnar trottoarer och rännsten utan åtgärd, skriver Jerry Hellström.

Bilarna har pliktskyldigast lämnat gatan, inga andra hinder finns. Det är natten då gatan ska städas och jag har längtat efter att promenera på rena gator. Det har sett bedrövligt ut sedan länge.

Kvällen innan är det en intensiv jakt efter parkeringsplatser på andra gator. Den som händelsevis glömmer att flytta bilen får böta 1 100 kronor. Bötfällningen sköts exemplariskt, tro inte att du kommer undan! Städningen däremot sköts inte alls.

Jag har sett städfordon svischa förbi mitt i gatan där det alltid är rent, men lämna trottoarer och rännsten utan åtgärd. Och så ser det ut vecka efter vecka, månad efter månad. Jag känner igen skräpet.

I Simrishamn där jag ofta vistas på fritiden ser jag då och då hur trottoarer och rännsten dammsugs. Där finns rena gator, där känns det fräscht att promenera. Stockholm har en del att lära av Simrishamn.