Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/asikt/glads-at-skadespelaren-som-lamnat-brottets-bana/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Gläds åt skådespelaren som lämnat brottets bana”

Årets deltagare i SVT-programmet ”Stjärnorna på slottet” är från vänster Pernilla Wahlgren, Björn Kjellman, Dragomir Mrsic, Julia Dufvenius Wollter och Måns Möller. Foto: Janne Danielsson/SVT

INSÄNDARE. Tv-tittarna bör glädjas över skådespelaren Dragomir Mrsic lämnat brottets bana. De som misstänker att han gömt undan pengar kan glömma det, skriver Claes Thulin.

Sveriges Television har hamnat i blåsväder efter att skådespelaren Dragomir Mrsic fått stort utrymme i ”Stjärnorna på slottet”. Han deltog 1990 som chaufför i det största bankrån som genomförts i Sverige. I det första avsnittet av ”Stjärnorna på slottet” har Mrsic huvudrollen och berättar om sitt intressanta liv.

Dock vill han inte tala om det spektakulära bankrånet han deltog i som 20-åring. Tv-tittare är upprörda över att den forne bankrånaren får så stort medieutrymme. Borde man inte i stället glädjas åt den framgångsrike skådespelaren, som lämnat brottets bana och gjort en lysande karriär?

De som misstänker att han gömt undan några miljoner kan glömma det. Bankrånarna kom visserligen över 890 miljoner i statsobligationer, det största rånarbytet i svensk kriminalhistoria, men dessa värdepapper blev spärrade innan rånarna hann få ut en enda krona.