Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 07:16

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/asikt/prioritera-karlek-i-stallet-for-pengar/

DN Åsikt

DN Åsikt. ”Prioritera kärlek i stället för pengar”

En kram i en busskur i Göteborg i september i fjol. Foto: Magnus Hallgren

INSÄNDARE. Vi måste prioritera kärlek i stället för pengar. Det behövs inga stora krusiduller för att göra andra människor glada, skriver Bo Grapenskog.

Vi har en brist på kärlek med många kärlekslösa barn, som får uppleva en barndom med alkohol, bråk och misshandel. Dessutom har vi ett samhälle som tillåter en utbredd barnfattigdom.

Det kan man inte säga är någon slags kärlek till alla barn. Jag är av övertygelsen att barn inte kan få för mycket kärlek.

Man måste på alla sätt bry sig om varandra. Barnen blir mest lidande. De behöver all den kärlek du kan ge, och ger du det får du massor av kärlek tillbaka.

Det behövs inga stora krusiduller för att göra människor glada. Det behövs bara att man är en människa med lite empati och humor. Det är ingen som är sämre än alla andra. Vi är alla ett kärleksbarn.

Den värld vi lever i har inte precis en tendens att prioritera kärleken. Det man prioriterar är i stället pengarna. Den kärleken är bottenlös, man kan göra allt för dessa pengar. 

Men det mest relevanta är att man är rik även om man är fattig, för du kan ge av din kärlek, men pengar ger bara besvärligheter. Jag behöver inga miljoner, nej, den skatt jag fann det var du, min älskade!

Guide: Allt du behöver veta om kärlek