Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-22 11:07

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/debatt/repliker/vi-har-socialdemokratin-att-tacka-for-valfardens-sonderfall/

Repliker

”Vi har socialdemokratin att tacka för välfärdens sönderfall”

SLUTREPLIK DN DEBATT 3/10. Socialdemokraterna är i allra högsta grad ansvariga för det sönderfall av välfärden som blir allt tydligare i Sverige. Utan någon som helst självinsikt skyller man de problem som de själva skapat på sina meningsmotståndare. Det ofelbara arbetarpartiet tycks inte ens förstå att deras eget agerande fått en direkt negativ inverkan på Sverige, skriver Oscar Sjöstedt (SD), ekonomisk-politisk talesperson.

Att våra historiskt stora tillskott till kommunerna skulle innebära att vi ”sviker välfärden” är så obscent löjeväckande att inte ens den mest förhärdade och verklighetsfrånvända socialdemokraten borde kunna tro på det.

Nej, Fredrik Olovsson, den som sviker välfärden är den som förespråkar en ansvarslös invandringspolitik och som dessutom tvingar kommunerna att ta emot nyanlända. Som om inte detta vore nog så låter man också kommunerna betala hela notan.

Det vi bevittnar nu är början på en allvarlig utveckling som på sikt kommer att resultera i fler skuggsamhällen, mer utanförskap, högre arbetslöshet och mer kriminalitet. Kommunerna som tagit emot flest invandrare kämpar nu för att ha råd med de nya invånarnas uppehälle. De tvingas till besparingar till följd av Socialdemokraternas oansvariga politik som på sikt riskerar att urholka hela det svenska samhället.

Tillåt mig påminna om att Socialdemokraternas mål om lägst arbetslöshet i EU tycks gå åt fullkomligt fel håll. Sverige är nu bland de fyra sämsta av EU:s 28 medlemsländer. Trots detta har Fredrik Olovsson mage att påstå att de bygger ett starkare samhälle. Socialdemokraternas lösning på denna skenande utveckling är arbetsförmedlingen som är en hopplöst ineffektiv myndighet för att sätta människor i arbete, vilket också råkar vara dess primära syfte. Kanske ligger arbetsförmedlingen så nära den Socialdemokratiska ideologin att man vägrar inse sanningen: att varken myndigheten eller socialdemokratin fungerar.

I sann socialdemokratisk anda så tittar man snett på företagande, ve den som tar arbetsgivaren i försvar. Vår arbetsmarknadspolitik är effektiv, den skapar arbete och den främjar småföretagande. Vi vill göra det billigare att anställa. Om det kostar mindre, så anställs fler. En logisk slutledning som tycks saknas i den socialdemokratiska analysen.

Som bekant tar överskottsmålet sikte på hela den offentliga sektorn, inte enbart staten. Sverigedemokraterna har ett större sparande i den offentliga sektorn totalt, jämfört med regeringen.

I varje enskilt budgetförslag vi har presenterat har vi budgeterat för ett avskaffande av skatteskillnaden mellan tjänst och pension, så även i denna budget. Något som Socialdemokraterna inte har mäktat med.

Vi har också budgeterat för omfattande satsningar på rättsväsendet. Detta i en tid då behoven är skyhöga och regeringens ambitionsnivå varken möter rekommendationerna från professionen eller förväntningarna från svenska folket. Vi tillgodoser hela rättskedjan med de medel som de själva efterfrågat, medel som krävs för att åter få rätsida på rättsapparaten.

I vårt budgetförslag går vi också fram med en prissänkning på drivmedel. Genom att slopa hela den automatiska uppräkningen av bensinskatten samt en generell skattelättnad kommer priset vid pump sänkas med cirka 1 krona och 13 öre. Detta gör vi för att möjliggöra livet utanför tätort och städer, något som Socialdemokraterna närmast verkar vilja försvåra genom att skuldbelägga svenska bilpendlare för den globala uppvärmningen.

Trots våra meningsskiljaktigheter och konflikter, trots att ni urholkat välfärden och trots att ni placerat Sveriges alla kommuner på ett sluttande plan så kan vi någonstans förstå upprinnelsen till er frustration och desperation. Ni faller i opinionsmätning efter opinionsmätning. I kölvattnet bakom er ligger vi, era största motståndare, och räddar de människor ni kastar över bord med er politik. Vi – Sverigedemokraterna – tryggar välfärden.