Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 07:43

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/franska-matkedjan-picard-far-nytt-utseende/

Ekonomi

Franska matkedjan Picard får nytt utseende

Foto: Hans Kronbrink

Det går knackigt för fryskedjan Picard, men nu säger den nya ägaren att Knut Faremo att han räknar med vinst inom två år.

– Picard har en mycket stor potential, säger han till Fri Köpenskap.

DN Text

Svenska Picard har visat minussiffror och flera butiker har stängts, men nu ser den nya ägaren, norrmannen Knut Faremo, positivt på framtiden. Han gick in som ägare förra året.  

– Vi har reducerat tappet med 18 miljoner kronor men tanken är inte att spara och skära ner ytterligare utan nu behöver vi investera och öka försäljningen, säger han i en intervju med Fri Köpenskap.

Faremo tycker att den franska kedjans produkter har högt anseende bland kunderna, men att butikerna inte har utstrålat den känslan. Nu har en butik gjorts om i Oslo, snart kommer butiker i Sverige också att få ett ansiktslyft. Först ska butiken på Götgatan och Karlavägen i Stockholm göras om.

– Det nya konceptet har en helt annan atmosfär med en varmare premiumkänsla, nytt trägolv, nya stående frysar, digitala hyllkantsetiketter och sittplatser för de som vill äta på plats. På Karlavägen är jag däremot inte säker på om vi får plats med serveringsdelen, berättar han för Fri Köpenskap.

Därefter är Faremos plan att två till tre butiker ska öppna i Stockholmsområdet, i bostads- eller kontorsnära områden.