Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 06:55

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/motor/anrika-mg-gor-comeback-som-eldriven-suv/

Motor

Anrika MG gör comeback som eldriven suv

Om man ska lansera ett nygammalt bilmärke 2019, hur gör man? Börja med en suv i mellanklassen som enbart drivs av el så klart Foto: Mikael Stjerna

Belgien. Mycket vatten har ­runnit i Gula Floden sedan det brittiska märket MG såldes till Kina. Men nu gör märket comeback i Europa. Dragplåstret är en ­eldriven kompaktsuv – MG ZS EV.

Bilmärket MG återetableras och för att hjälpa oss motorjournalister att minnas det som för 50 år sedan var ett grandiost sportbilsmärke möts vi på flygplatsen av fyra klassiska MGB-bilar från 1960-talet som ska ta oss till provkörningen av nya MG ZS.

Helt ny är den förstås inte. Bilen har sålts med bensinmotor sedan 2017 i Kina, men nu tar den eldrivna versionen klivet till Europa.

MG ZS är tolv centimeter kortare än Volvo XC40 och 15 centimeter längre än Hyundai Kona Electric. Priset är 29.900 euro i Holland, vilket med svensk moms blir konkurrenskraftiga 330.000 kronor.

MG lovar dessutom något som de flesta konkurrenterna inte kan: snabb leverans.

Men det är en sanning med modifikation. Skeppet som kommer l­astat med 4.500 bilar håller nämligen kurs mot Norge. Där finns Europas otåligaste elbilskunder. Till Sverige kommer MG först nästa år.

Bilen ser modern ut, men det finns inget som sticker ut. Den ser ut som alla andra populära kompaktsuvar och designen lär knappast skrämma bort några kunder.

Lika plastigt som i vilken Seat eller Peugeot som helst. Bra funktion som inte retar någon. Foto: Mikael Stjerna

Förarstolen är ganska snäv och klädd i kinesiskt polyuretanskinn. Jag vet inte hur detta djur ser ut, men merpriset för paketet där det ingår, tillsammans med elstyrd ­förarstol, stolsvärme, backkamera, soltak och döda vinkelnvarning, är måttliga 22.000 kronor.

Elmotorn på 143 hästkrafter ­suger tag i bilen, den känns stark och direkt på elmotorvis.

Bilen har sedvanliga mätartavlor och en åttatums skärm i mitten av instrumentpanelen. Värmen ställs med reglage, och det är för ovanlighetens skull en manuell luftkonditionering, ingen klimatautomatik.

Bevisligen kan man bygga bilar i Kina, landet är världens största bilproducent. Men hittills har få bilar exporterats, Kinatillverkade Volvobilar är undantag. MG ZS är den första Kinakonstruerade och Kinatillverkade bilen som på allvar lanseras över hela Europa.

Kvalitetskänslan är ”sådär”, men bilen har samma hårdplastytor på dörrsidorna som vilken Seat, Peugeot eller Volkswagen som helst.

Men synen på vissa detaljer skiljer sig mellan Europa och Kina. På mittplatsen bak saknas till exempel nackskydd och att ratten inte är ställbar i längdled är också ovanligt i dag.

I motorvägsfart märker jag av vindbrus, men överlag går bilen tyst. Den är stor nog för hela familjen, och dessutom får några väskor plats.

ZS är från början inte byggd som elbil, trots det är paketeringen lyckad. Foto: Mikael Stjerna

Autobroms är standard liksom adaptiv farthållare och en filhållare som först halvvägs ner i diket puffar tillbaka bilen till vägbanan.

Baksätet är mjukt stoppat, som i en gammal amerikanare, kanske är även det en skillnad mellan europeisk och kinesisk bilkultur.

Räckvidden är 26 mil enligt tillverkaren, och den siffran känns väldigt realistisk. I färddatorn får jag fram att jag har snittat 1,75 kilowattimmar per mil under min provtur. Vilket motsvarar omkring 25 mil i räckvidd. Ombordladdaren är på 7,4 kilo­watt vilket ger bra laddtider i hemma­garaget och från en snabbladdare kan du i bästa fall ladda ett tomt batteri till 80 procent på 40 minuter.

Men hur villiga är dagens kunder att köpa ett för många okänt bilmärke? Att farfar körde MG, spelar det någon roll? MG planerar att sälja bilarna via nätet, utan mellanledet med bilhandlare. Under 2020 ­lovar importören att verksamheten ska vara i gång, med ett antal varumärkesbutiker och provkörnings­ställen.

Växelpuck likt den hos en annan engelsk herre, Jaguar. Foto: Mikael Stjerna

 

 

Läs mer: Här är fler av DN-Motors biltester.

Ämnen i den här artikeln:

Biltester
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt