Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 09:33

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/motor/jonas-froberg-darfor-blev-du-fetlurad-pa-en-bil-som-inte-far-aka-i-stan/

Motor

Jonas Fröberg: Därför blev du fetlurad på en bil som inte får åka i stan

Foto: Magnus Hallgren

Även näsan har en själ. Den fick uppleva en hänryckningens tid när min vän slöt ögonen och drog in den säregna blandningen av fräscht gummi, färsk plast och nyvävd textil. 

Nybilsdoften gjorde henne rusig sittande i den vitblänkande VW Golf dieseln. 

Det var den 10 april 2008. Mitt i bilhallen stod miljöbilen upplyst av fyra strålkastare.

Min vän ville ha den bästa miljöbilen. Golfen drog bara 0,45 liter per mil och släppte ut 119 gram koldioxid per kilometer – och fick statlig miljöbilsrabatt på 10.000 kronor. 

Från och med den 15 januari 2020 har samma bil körförbud på en av Stockholms största genomfartsgator – Hornsgatan. Enbart bensin – och dieselbilar av euroklass 5 eller nyare får då köra där. Det innebär med vissa undantag bilar registrerade efter den 1 september 2011. 

Vad var det egentligen som hände? 

Europas bildirektörer lurade brallorna av politikerna – och dig och mig – när de fick igenom att dieselbilens dyra akilleshäl - det lokala utsläppet kväveoxid – enbart skulle mätas i en konstgjord labbmiljö. Ute på vägen bilarna släppte bilarna ut upp mot 40 gånger mer. 

Därav dieselförbudet. 

Hornsgatan klarade inte miljökvalitetsnormen för kväveoxid under 2018. Men hur är det nu?

Signalerna går fram och Malin Täppefur, avdelningschef på miljöförvaltningen i Stockholms stad svarar. Siffrorna för 2019 är inte klara, men hon säger att preliminärt klarade Hornsgatan kraven både för dygnsmedelvärde och årsmedelvärde 2019. Hon ser två huvudorsaker: Dels en mild och blåsig vinter där kväveoxidutsläppen blev mindre med och vädrades ut på ett bra sätt. Dels att fordonsflottan förnyats. 

– Men om det blir en kall vinter är det inte säkert att vi klarar kraven, säger hon. 

Ska vi ta det på allvar? Enligt Europeiska miljöbyrån (EEA) dog 71.000 människor i förtid i Europa det senaste mätåret 2016 på grund av kväveoxid. Huvuddelen kom från dieseltrafiken. 

Så – vad tycker du?