Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 22:36

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/ny-jattesankning-av-turkisk-styrranta/

Ekonomi

Ny jättesänkning av turkisk styrränta

Turkiets centralbank sänker sin styrränta med 3,25 procentenheter till 16,5 procent. Sänkningen är den andra storsänkningen på mindre än två månader.

TT Text

Syftet är att ge stimulans till den turkiska ekonomin, som befinner sig i recessionsläge och att ta sig ur fjolårets valutakris.

Även på nästa räntemöte väntas den turkiska centralbanken sänka styrräntan, med 0,75 procentenheter enligt Ercan Erguzel, analytiker på storbanken Morgan Stanley.

Torsdagens räntebesked innebär att Turkiets centralbank sedan mitten av juli har sänkt styrräntan med 7,50 procentenheter. För sju veckor sedan låg styrräntan på 24 procent.

Den turkiska valutan, liran, rasade cirka 30 procent mot dollarn i fjol. Samtidigt lyfte inflationen i landet till över 25 procent, den högsta nivån på 15 år.

Efter räntebeskedet stärktes liran något.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt