Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 07:23

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/omrade-for-omrade-sa-har-bostadspriserna-forandrats-i-goteborg/

Ekonomi

Område för område – så har bostadspriserna förändrats i Göteborg

Angered-Bergsjön hör till de områden i Göteborg där den procentuella prisökningen varit störst under de senaste tio åren. Foto: Peter Claesson

Bostadspriserna i Göteborg har fördubblats under de senaste tio åren. Ett ytterområde sticker ut, med en prisökning på 269 procent. 

Nils Sigurd är fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, som granskat bostadsprisutvecklingen i Göteborg. I jämförelse med andra större svenska städer utmärker sig Göteborg, säger han.  

– Göteborg har haft den häftigaste utvecklingen i landet.

Sett till de olika områdena har den procentuella ökningen mellan 2008 och 2018 varit störst i ytterområden. Angered-Bergsjön har den största ökningen av pris per kvadratmeter, med 269 procent. 

– För tio år sedan var det väldigt lågt prissatt här. Nu växer hela Göteborg utåt, säger Nils Sigurd. 

Även Kortedala-Nylöse har en ökning som är högre än genomsnittet, på 165 procent. På Norra Hisingen har priserna stigit med 158 procent. Centrum ligger lägst, sett till procentuell ökning, på 92 procent. 

– Centrum har alltid varit populärt, och kommer alltid att vara populärt. Det gör att priserna är mer stabila här, säger Nils Sigurd.

Pris per kvadratmeter låg högst i centrum såväl 2008 som 2018. Majorna-Linné och Örgryte-Härlanda var nummer två och tre i rangordningen vid båda mätningarna.

Enligt Nils Sigurd finns det inget undantag från den starka prisutvecklingen bland Göteborgs stadsdelar. 

– Men om du vänder på det och tittar på vad som ger en särskilt snabb utveckling i ett område, då skulle jag säga att det är nya områden med riktigt bra kommunikationer.

Läs också: Var i Sverige har du råd att bo?


Här hittar du alla artiklar från Göteborgsregionen