Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 06:33

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/spotifys-vd-vann-byggstrid-i-djursholm-far-riva-lyxvillan/

Ekonomi

Spotifys vd vann byggstrid i Djursholm – får riva lyxvillan

Spotifys vd Daniel Ek. Foto: Henrik Montgomery/TT

Spotifys vd Daniel Ek får riva en villa på Djursholm som han har köpt för 65 miljoner kronor. Det skriver DI digital

DN Text

Det är länsstyrelsen i Stockholm som ger miljardären och Spotify-vd:n Daniel Ek rätt att riva villan efter cirka ett års processande. 

Det var förra sommaren som Ek köpte villan, bara några månader efter att den svenska musiktjänsten börsnoterats i New York. 

Flera medier har uppmärksammat Daniel Eks husaffär som började med en totalrenovering där flera fel upptäcktes – och i mars i år ansökte Ek om att få riva kåken, uppger DI digital. 

Tidigare har kommunen sagt nej till Ek ansökan om att få riva villan. 

– Det är ett landmärke för alla Danderydsbor, säger Claës Breitholtz (M), ordförande i byggnadsnämnden i Danderyd, till Expressen.

Villan, som är från början av 1890-talet, är på 488 kvadratmeter med en tomt på 3.223 kvadratmeter.

Enligt DI digital skriver att länsstyrelsen handläggare har varit på plats och inspekterat villan. Handläggaren Lovisa Ristner uppger:

– Jag har alltså bedömt att det allmänna intresset av att bevara just det här huset är svagt. Med hänsyn till byggnadens dåliga skick bedöms däremot sökandens enskilda intresse av att riva huset vara starkt och alltså väga tyngre än det allmänna intresset. Därför borde byggnadsnämnden inte ha nekat rivningslov för huset, säger hon enligt DI digital.