Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-17 11:04

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/sprickor-upptackta-i-tva-sas-flygplan/

Ekonomi

Sprickor upptäckta i två SAS-flygplan

Flygbolaget SAS har upptäckt sprickbildningar i två av flygflottans 31 plan av modell Boeing 737 NG-fly. De två flygplanen har tagits ur drift, enligt SAS presschef Troels Karlskov.

TT Text

Undersökningen av sprickbildningar har krävts av den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA för en vecka sedan. Anledningen var att den amerikanska flygplanstillverkaren Boeing upptäckte sprickor i plan vid undersökningar i september.

SAS säger att ett av de två planen snart ändå skulle tas ur bruk.

Den amerikanska luftfartsmyndigheten vill att sammanlagt 165 flygplan av den aktuella modellen ska granskas. Problemet med sprickbildningen finns främst vid den del som fäster vingen med flygkroppen, på engelskt flygspråk kallat pickle fork – pickelgaffel.

Ämnen i den här artikeln:

SAS
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt