Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 21:38

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/sveriges-bnp-steg-med-01-procent/

Ekonomi

Sveriges BNP steg med 0,1 procent

Sveriges bruttonationalprodukt (BNP) växte med 0,1 procent under andra kvartalet jämfört med kvartalet före. Jämfört med motsvarande period 2018 ökade BNP med 1,0 procent, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

TT Text

Hushållens konsumtion ökade med 1,1 procent jämfört med föregående kvartal. Den offentliga konsumtionen sjönk med 0,1 procent. Exporten var oförändrad och importen steg med 0,3 procent.

Under första kvartalet så växte BNP med 0,1 procent jämfört med kvartalet före och ökade med 1,7 procent jämfört med motsvarande period ett år tidigare.

Statistiken är korrigerad för kalendereffekter och säsongsvariationer.

Ämnen i den här artikeln:

BNP
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt