Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 14:58

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/tusentals-behover-utbildas-i-bristyrken/

Jobb & karriär

Tusentals behöver utbildas i bristyrken

Det behövs 4.289 sjuksköterskor nya sjuksköterskor varje år för att fylla behoven i offentlig sektor. Foto: Claudio Bresciani/TT

4.289 sjuksköterskor, 442 barnmorskor och 301 tandläkare. Det är exempel på hur många inom olika yrkesgrupper som behöver slutföra sina studier varje år för att det inte ska råda brist de kommande femton åren. Totalt 62 procent av dem som går ut gymnasiet måste söka sig dit, visar en ny rapport.

Stora delar av arbetsmarknaden hungrar efter ny arbetskraft. På flera utbildningar, som är kopplade till bristyrken, är skolbänkarna inte tillräckligt fyllda, varnar en ny rapport från Universitetskanslerämbetet (UKÄ).

I rapporten har myndigheten samlat statistik från SCB och Arbetsförmedlingen. Utifrån deras prognoser har man räknat ut hur troligt det är att den offentliga sektorns behov av kompetens täcks i framtiden. 

Med det menas hur många studenter som behöver examineras för att täcka behovet. Totalt har 15 bristyrken inom offentlig sektor redovisats. Bland annat arbetsterapeuter, tandhygienister och biomedicinska analytiker.

För att täcka framtidens kompetensbehov, inom offentlig sektor, behöver 37.000 nybörjarstudenter välja utbildningar som är kopplade till bristyrken, fram tills 2035. Det motsvarar sex av tio ungdomar som har gått ut gymnasiet med grundläggande behörighet för universitet och högskolestudier 2018. 

– Söktrycket är lågt och alldeles för få personer söker till utbildningarna. Framöver behöver lärosätena hitta andra sätt att rekrytera studenter för utbildningar kopplade till bristyrken, säger Bahar Faraz, utredare på UKÄ, som har skrivit rapporten.

Ett exempel är att satsa på distansutbildningar inom bristyrken. Dock kan inte lärosätena täcka framtidens kompetensbehov på egen hand, tillägger Bahar Faraz.

– Fler arbetsgivare behöver bli bättre på att rekrytera och behålla rätt personal, till exempel är det en utmaning inom vården, säger hon.

Bahar Faraz, utredare på Universitetskanslerämbetet (UKÄ).

Inom vården efterlyses fler specialistsjuksköterskor. 2035 väntas det finnas en brist på 10.200 stycken inom alla specialistinriktningar, enligt siffror från SCB. Dessutom behövs fler grundutbildade sjuksköterskor och röntgensjuksköterskor. 

På specialistsjuksköterskeutbildningen behöver antalet nybörjare öka med i genomsnitt 919 personer mellan åren 2022 och 2035. Sjuvården behöver förbereda sig på att det kan komma att saknas tillräckligt med kompetens för att täcka efterfrågan, enligt rapporten. 

En annan utmaning är att få fler studenter, som utbildar sig till bristyrken, att nå sin examen. Närmare hälften av alla som läser till ämneslärare examineras. Det innebär att nästan lika många inte gör det, till exempel hoppar vissa av utbildningen. Yrket behöver bli mer attraktivt, tycker förskollärarstudenten Maria Guthke – som också är ordförande för Lärarförbundet student. 

– De flesta är intresserade av jobbet när de börjar läsa på utbildningen, men senare under praktiken inser de hur hög arbetsbelastningen är, säger hon.

Maria Guthke, ordförande för Lärarförbundet student.

Jämfört med förra året behöver antalet nybörjare på program mot ämneslärarexamen öka med 87 procent varje år, mellan 2023 och 2035. 

– Vissa obehöriga lärare kan ha hoppat av utbildningen, men ändå arbeta inom skolan. Om vi satsar på dem och fler blir behöriga finns det stort potential där, säger Maria Guthke. 

För företagen och arbetsplatserna, som är beroende av kompetensen inom bristyrken, kan det vara dags att se över sin verksamhet. Förutom att behålla personalen kan man också behöva se över om den utbildade personalen används på rätt sätt, enligt Bahar Faraz på UKÄ. 

– Verksamheterna behöver förbereda sig på ett scenario där framtidens kompetensbehov inte går att uppfylla. I stället för att vänta på nyexaminerade behöver de satsa på personalen som finns kvar, säger hon.

Läs mer: Helgjobb minskade sjukskrivningarna