Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/ekonomi/volvo-cars-mot-sjatte-raka-rekordet/

Ekonomi

Volvo Cars mot sjätte raka rekordet

Foto: Magnus Hallgren

Volvo Cars rullar på mot nytt försäljningsrekord – för sjätte året i rad. I november sålde företaget 11,6 procent fler bilar än samma månad förra året.

För året hittills är ökningen 8,4 procent. Uppgången är starkast i Kina.

TT Text

Under hela 2018 sålde Volvo drygt 642.000 bilar världen över. Nu har man redan sålt drygt 631.000 under de elva första månaderna 2019.

Kina är hemmamarknad för Geely, som äger Volvo Cars, och ökningen där ligger på 16,3 procent hittills under året. I november var plussiffran i Kina 26,7 procent.

Enligt ett pressmeddelande från företaget växte Volvos försäljning förra månaden mer än branschen som helhet i såväl Kina som Europa och USA. Efterfrågan globalt var störst på suv-modellerna – i första hand den medelstora XC60, men även XC40 och XC90.

I USA noterade Volvo Cars sin bästa försäljningssiffra för november på 15 år. 8.181 bilar var en ökning med 17,8 procent jämfört med 2018.

Även den senaste ekonomiska rapporten, för tredje kvartalet, var positiv för det Göteborgsbaserade bilföretaget. Rörelsevinsten var nästan 3,5 miljarder kronor, en förbättring med 90 procent jämfört med 2018.

Läs mer: Spänt läge när Göteborgs band till Kina prövas

Ämnen i artikeln

Volvo Cars
Göteborg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt