Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:14

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/familj/till-minne-agneta-albertsson/

Familj

Till minne: Agneta Albertsson

Agneta Albertsson, Nacka, har avlidit i en ålder av 65 år. Närmaste anhöriga är maken Bertil samt systern Maria med maken Lars och deras barn Kalle och Lisa. Dessutom många övriga släktingar och vänner. 

Agneta var född i Vissefjärda i Kalmar län och uppvuxen i Växjö. Föräldrarna var lantbrukarparet Gösta och Birgit Alriksson. Hon tog studenten i Växjö och utbildade sig sedan till lärare. Sedermera blev hon specialpedagog och talpedagog.

Agneta tjänstgjorde i Växjö, Stockholm, Karlskrona, Vaxholm och Nacka. Hon var under många år klasslärare och inriktade sig sedan på elever som behövde särskilt stöd. Hon uppskattades mycket av kollegor, elever och föräldrar. Hon intresserade sig mycket för pedagogisk utveckling och fick en omfattande erfarenhet och bredd.

Likaså hade hon ett stort engagemang för att utveckla elevernas förmåga. Hon utgick från varje elevs förutsättningar, kunde stödja och motivera på ett klokt sätt och bemötte dem med ömhet och kärlek. 

På sin fritid var Agneta nyfiken på kultur i alla former så som musik, teater, litteratur, konst och dans. Hon hade ett stort kulturellt intresse. Hon var också intresserad av naturen. Uppväxten på landet präglade henne hela livet. Hon älskade blommor, växter och djur. Att pyssla om den lilla uteplatsen utanför bostaden i Nacka har varit ett kärt nöje som också uppskattats av förbipasserande. 

Att resa var också ett stort intresse. Sista året besökte hon Iran med maken Bertil i en resa organiserad av Föreningen för dendrologi och parkvård.

Tyvärr drabbades Agneta av flera svåra sjukdomar under de senaste åren som till sist tog hennes liv alldeles för tidigt. Hon tog prövningarna med jämnmod. Hennes bortgång fyller oss med djup sorg. Vi minns Agneta med glädje för hennes klokhet, vänlighet, engagemang för barnen, för kulturen och naturen. Vi känner stor saknad men också oändlig tacksamhet.