Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-19 06:10

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/familj/till-minne-christer-villard/

Familj

Till minne: Christer Villard

Christer Villard, jur kand, Stockholm, har lämnat oss i en ålder av 70 år. Närmast anhöriga är hustrun Annacarin och barnen Charlotte, Rickard och Caroline med familjer.

Christer och Annacarin blev ett par redan i tonåren. För några år sedan förverkligade de en stor och mångårig dröm då de köpte sin älskade herrgård Sjövalla, vackert belägen vid vattnet utanför Katrineholm i Sörmland. Christer älskade både att vara i naturen och att ratta maskiner – oavsett om det var en Jaguar eller en traktor.

Christer växte upp i Stockholm, utbildade sig till jurist och gjorde karriär på bland annat Alfa Laval där han reste jorden runt, sålde separatorer och lärde sig allt om förhandlingar och affärslivet. På 1980-talet inledde han sin bana inom finans- och bankväsendet genom arbete på en fondkommissionärsfirma och därefter gick han vidare till Gota bank och blev vice vd. När banken delades upp för att klara 90-talskrisen fick han uppdraget av Stefan Ingves att ta över Retriva, och det var när Retriva köpte en större aktiepost i Wallenstam som jag träffade honom första gången. 

År 1995 valdes Christer in i Wallenstams styrelse och 2004 blev han styrelsens ordförande. Christer har genom åren gjort en ovärderlig insats för bolaget, alltid engagerad och påläst och med en förmåga att ge plats åt både allvar och skratt.

Med sitt stora intresse för de allra mest skilda ting – natur och teknik, kultur och affärsliv – var Christer en mångfacetterad man. Han var karismatisk, artig, belevad och alltid proper och rätt klädd – en riktig gentleman. Han var också en stor människokännare, uppmärksam och intresserad av att hänga med i sin omvärld, lära sig nytt och alltid öppen för nya bekantskaper och intryck. Han kunde vara formell och samtidigt något av en estradör med sinne för dramatik – de som sett Christer på Wallenstams bolagsstämma någon gång, har sannolikt också noterat att han tyckte om att gjuta liv åt dessa ibland rätt torra sammanhang. 

Christer lämnade alltid ett stort avtryck, både professionellt och i privata möten. Han var min mentor och en fantastisk vän. Vi är många som saknar honom.