Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-17 20:21

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/familj/till-minne-john-ingvarsson/

Familj

Till minne: John Ingvarsson

John Ingvarsson, Sigtuna och Nice, har avlidit i en ålder av 68 år. Närmast anhöriga är makan Pia Waernborg Ingvarsson samt barnen med familjer.

Johns första dag på Compaq Computer AB i oktober 1987 var att som marknads- och försäljningsdirektör och enda anställd i Sverige hantera invigningen av Compaqs svenska dotterbolag med 1,200 gäster i Blå hallen i Stadshuset. Gästerna var topparna från svensk it-industri och näringsliv. Hedersgäst var Larry Hagman (JR) som flugits in från Dallas, Texas. Ett evenemang som följdes av många fler minnesvärda tillställningar med bland annat deltagare som Lill-Babs, Joe Labero och Sven Tumba. 

Johns framgångar i Sverige spridde sig utomlands där uppskattningen ledde till att han utsågs att leda de årliga globala eventen som Compaq Computer Corporation höll.

Men John var inte bara en marknadsförare och entertainer av stora mått utan även en affärsman med en fantastisk förmåga till relationsbyggande med kunder och leverantörer.

Mycket av detta berodde på Johns storartade sociala kompetens och med sin fantastiska kreativitet alltid hitta en lösning till problemen. Han gav heller aldrig upp. Om han trodde på en sak så var bara frågan om vilken infallsvinkel man skulle ha för att lösa problemet. Att säga ” det går inte” fanns inte på kartan. Frågan var bara vilken väg som var framkomlig.

Nyckeln i relationsbyggandet handlade dock kanske ännu mer om Johns stora hjärta och positiva livssyn. Han brydde sig om andra. Även kunder och samarbetspartner lärde sig så småningom detta. 

Nu då John efter en oerhört tuff och lång fajt gått bort kan man konstatera att han hunnit med minst dubbelt så mycket som de flesta andra och detta med en oerhört hög livskvalitet. Vi kommer att minnas John med mycket stor värme och respekt samt med en stor tacksamhet över att få ha lärt känna John och fått vara med en bit på hans fantastiska resa.