Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 22:13

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/familj/till-minne-lars-olsson/

Familj

Till minne: Lars Olsson

Lars Olsson, vice vd i Max Burgers, Luleå, har avlidit i en ålder av 53 år. Hans närmaste är fästmön Katrin, barnen Sanna och Simon, far och syskon.

Varje entreprenörsfamilj behöver en analytiker som skapar struktur och ordning i ett snabbväxande företag. Under mer än 15 år har Lars Olsson i sin roll som vice vd och CFO i Max Burgers varit en starkt drivande och samlande kraft som gjort det möjligt för Max Burgers att utvecklas från ett lokalt restaurangföretag i Norrbotten till ett ledande svenskt tjänsteföretag med verksamhet i en handfull länder. Under hans tid har omsättningen i Max Burgers tiodubblats.

Lars Olsson var ansvarig för huvudkontoret i Luleå och har byggt upp ett kraftcentrum av kompetens inom en rad olika områden, en förutsättning för att den snabba expansionen skulle ske friktionsfritt. Många intressanta och kvalificerade jobbtillfällen har skapats i Luleå, Lars hemstad som han älskade och var trogen i alla år.

Max Burgers snabba tillväxt har krävt en rad strategiska beslut där Lars som en del av koncernledningen haft en stor roll att spela. Hans stora erfarenhet, hans noggrannhet och hans lugn har varit väsentliga tillgångar under tillväxtresan.

I en entreprenörsfamilj finns det mycket engagemang, starka viljor och kärlek till verksamheten, för Lars var detta naturligt och han förstod drivkrafterna och kunde med sin kunskap och stora lojalitet tillföra konstruktiva lösningar vid olika vägval.

Familjen Bergfors, Max styrelse och alla kollegor och vänner i Max känner stor sorg och saknad men framför allt känner vi stor tacksamhet över allt vad Lars betytt för företaget och för oss.