Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 22:02

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/familj/till-minne-marianne-westerdahl-1/

Familj

Till minne: Marianne Westerdahl

Marianne Westerdahl, Täby, har som tidigare meddelats, efter en kort tids sjukdom avlidit i en ålder av 77 år. Närmast anhöriga är sönerna Kalle och Claes samt systern Gunilla med familjer.

Marianne växte upp i Abrahamsberg och tog studenten i Blackebergs gymnasium. Efter studentexamen studerade hon till sjukgymnast i Lund där hon träffade sin blivande make Christer. Familjen flyttade i början av 70- talet till Ella gård i Täby där vi lärde känna henne. 

Under hela sin yrkesverksamma tid vidareutbildade sig Marianne inom ortopedisk medicin, medicinsk rehabilitering, ergonomi och stresshantering. Hennes huvudsakliga anställningar var förlagda till Danderyds sjukhus och därefter till Företagshälsovården på Statshälsan och Sveriges Radio och SVT. Marianne var en mycket erfaren, skicklig och uppskattad terapeut.

Marianne var även utanför arbetet en aktiv och engagerad person och som sådan central i många umgängeskretsar. Hon var rolig och spexig och hon älskade att ordna fester. Ofta gav hon då prov på sina trollerikonster som hon utvecklat genom medlemskap i Svensk magisk cirkel. Hon la ned ett stort engagemang i Ella gårds Klubb Giggen, som ordnade program för barn och ungdomar.

Marianne var intresserad av konst och litteratur. Hon var sportig och spelade regelbundet tennis, åkte skidor och långfärdsskridskor när tillfälle gavs. Somrarna tillbringade hon i sitt älskade Smögen med salta bad och krabbfiske. 

Som person var Marianne generös och omtänksam och hon utgjorde ett stort stöd för sina barn och barnbarn. In i det sista behöll Marianne sin positiva attityd. Vi är många som känner stor saknad efter Marianne och vi är tacksamma för att ha haft henne som vän.