Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 18:26

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/asap-rocky-kommer-till-sverige/

Kultur

ASAP Rocky kommer till Sverige

ASAP Rocky. Foto: Roberto Finizio/TT

Den amerikanske rapparen kommer till Sverige den 11 december för en konsert i Globen i Stockholm, enligt ett pressmeddelande från Live Nation.

Bolaget meddelar samtidigt att en del av intäkterna från konserten kommer att gå till en lokal välgörenhetsorganisation. Enligt Live Nations presskontakt Anna-Clara Olofsson rör det sig om FARR, Flyktinggruppernas Riksråd. Det är en paraplyorganisation för enskilda och grupper som arbetar för att stärka asylrätten. Artisten har själv valt att samarbeta med just den organisationen, enligt Olofsson.

ASAP Rocky, som egentligen heter Rakim Mayers, spelade tidigare i år på hiphopfestivalen Smash i Stockholm.

Senare samma kväll greps han misstänkt för misshandel av en 19-årig man. Artisten och två medarbetare dömdes i augusti för brottet och fick villkorlig dom.

”Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supportrar”‚ skriver Live Nation i pressmeddelandet.

ASAP Rocky har efter domen varit tystlåten om hur han ser på tiden i svenskt häkte och den efterföljande rättsprocessen. 

Hans svenska advokat Slobodan Jovicic sade dock kort efter att misshandelsdomen meddelats att han var övertygad om att artisten skulle komma tillbaka till Sverige.

– Ja, till hundra procent, sa Slobodan Jovivic då.

I en intervju tidigare i höst med modetidningen Vogue antydde också ASAP Rocky att han tänker kommentera mötet med det svenska rättsväsendet utförligare i den musik som han för närvarande arbetar med.

– Just nu jobbar jag på något som är väldigt efterlängtat, eftersom många vill veta hur jag känner inför hela den här situationen, sa artisten till Vogue.

Efter att ASAP Rocky i augusti släppts från häktet gjorde han flera spelningar i Europa och USA. I oktober uppträdde han även på hiphopfestivalen Rolling out loud i New York. 

Artisten ses i dag, åtta år efter att han debuterade med mixtapet ”Live.Love.ASAP”, som en av världens största hiphopartister, med tre album och ett stort antal hitsinglar. Han ingår även i rapkollektivet ASAP Mob.

Flera svenska artister ska också medverka vid spelningen i Globen i december. Anna-Clara Olofsson säger till DN att det ännu inte är klart vilka artister det rör sig om, men att Live Nation kommer att släppa mer information framöver.

Läs mer: 

Inför domen – detta har hänt i ASAP Rocky-fallet

ASAP Rocky döms till villkorlig dom för misshandel 

ASAP Rocky väntas skriva ny musik om tiden på Kronobergshäktet

Domen i Sverige tvingade ASAP Rocky att ställa in konsert