Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-17 20:20

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/barn-flyttar-bocker-till-nytt-huvudbibliotek/

Kultur

Barn flyttar böcker till nytt huvudbibliotek

Deichmanske biblioteket i Oslo Foto: Berit Roald/TT

Cirka 1 000 norska skolbarn ska hjälpa till att flytta ungdomsböcker till Oslos nya huvudbibliotek i Bjørkvika. Barnen ska tåga längs Karl Johan och hjälpa till att flytta böcker från det gamla biblioteket Hammersborg till det nya Deichman i Bjørkvika.

TT Text

– Det är 86 år sedan Oslo senast fick ett nytt huvudbibliotek. Det nya bygget har en förväntad livstid på 200 år, samtidigt är det barn och ungdomar som kommer att vara bibliotekets viktigaste användare. Detta önskar vi därför markera, säger bibliotekschefen Knut Skansen till Aftenposten.

Cirka 76 000 barn- och ungdomsböcker kommer att finnas i det nya huvudbiblioteket och av dessa ska cirka 7 000 flyttas av barnen som går i andra till femte klass. Boktåget går torsdag den 16 januari och väl framme i det nya biblioteket blir de mottagna av kronprinsessan Mette-Marit.