Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 12:58

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/david-lagercrantz-bok-arets-mest-lyssnade/

Kultur

David Lagercrantz bok årets mest lyssnade

David Lagercrantz. Foto: Alexander Mahmoud

”Hon som måste dö”, David Lagercrantz tredje och sista bok i Milleniumserien, är årets mest lyssnade på Storytel, uppger ljudbokförlaget i ett pressmeddelande.

TT Text

Lagercrantz bok är inläst av Stefan Sauk, som också har läst in den tredje mest lyssnade boken – Dag Öhrlunds ”Ingen lämnas kvar”. På andraplats kommer Sofie Sarenbrants ”Skamvrån”, inläst av Katarina Ewerlöf.

Läs mer: David Lagercrantz stjäl uppmärksamheten – och jag älskar honom djupt 

Likt de två senaste åren domineras topplistan av deckare.

Årets mest lyssnade författare på Storytel är JK Rowling, följd av Laila Brenden och Dag Öhrlund. Rowlings ”Harry Potter och de vises sten” är den tredje mest lyssnade barnboken i år. I topp på den listan är Carl-Johan Forsséns ”Kaninen som så gärna ville somna” och på andraplats Agnes och Elias Våhlunds ”Handbok för superhjältar del 4: Vargen kommer”.