Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-19 23:51

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/digitaliserad-james-dean-spelar-i-ny-film/

Kultur

Digitaliserad James Dean spelar i ny film

En datorgenererad version av James Dean ska enligt The Hollywood Reporter spela i filmen "Finding Jack". Foto: Scanpix/TT

Skådespelaren James Dean avled i en trafikolycka 1955 vid 24 års ålder. Men det hindrar inte filmbolaget Magic City Films från att anställa honom.

TT Text

Bolaget har fått tillåtelse av stjärnans efterlevande att använda gamla fotografier och filmer för att ”återuppväcka” James Dean och låta honom medverka i en film som utspelar sig under Vietnamkriget.

Enligt The Hollywood Reporter kommer produktionen att använda så kallade CGI-teknik för att återskapa ”en realistisk version” av Dean.

Filmen heter ”Finding Jack” och baseras på en roman av Gareth Crocker, som handlar om hur mer än 10 000 hundar övergavs av amerikanska soldater i slutet av kriget. CGI-versionen av Dean ska spela rollfiguren Rogan.

– Vi letade överallt efter den perfekta personen som skulle porträttera Rogan, som har en väldigt komplex utveckling i berättelsen. Efter månader av efterforskningar bestämde vi oss för James Dean, säger regissören Anton Ernst.

En annan skådespelare kommer att dubba James Deans röst i filmen.