Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-16 22:55

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/film-tv/dn-valjer-har-ar-veckans-basta-tv-serier/

Film

DN väljer: Här är veckans bästa tv-serier

Maggie Gyllanhaal i ”The Deuce 3”. Foto: HBO Nordic

Amerikansk porrhistorik, fransk skogsmystik och svensk familjedramatik präglar veckans tv-tips.

”The Deuce 3” (HBO Nordic)

Serieskapare: George Pelecanos, David Simon

Åttiotalet närmar sig mitten, aidsepidemin är en realitet i kvarteren kring 42:a gatan och i New York. Vhs-revolutionen förändrar villkoren för porrmakarna, inte minst för Eileen ”Candy” Merrell, spelad av Maggie Gyllenhaal. Hennes rollfigur, som började som prostituerad småbarnsmamma i första säsongen, är nu en etablerad och respekterad filmskapare inom sitt gebit - en engagerad själ som fortsätter försöka förändra den stelbenta genusstrukturen i branschen. 

 

 

”Black spot” Foto: Netflix

”Black spot 1-2” (Netflix)

Serieskapare: Mathieu Missoffe

Franska thrillerserier fortsätter ha en faiblesse för ”Twin Peaks”-liknande miljöer. ”Black spot” (”Zone blanche”) är inget undantag. Den isolerade bergsbyn Villefranche (väldigt långt från sin soliga namne på Rivieran) är spelplats för mordisk mystik med magiska komponenter. En kvinnlig kommissarie (Suliane Brahim) kämpar med en kraftigt förhöjd brottslighet. Hon gästas av en främmande åklagare (Laurent Capelluto) som är utsänd för att hjälpa till men vars närvaro skapar nya problem.

 

”Allt jag inte minns”. Foto: SVT

”Allt jag inte minns”

Serieskapare: Piotr Marciniak, Beata Gårdeler

Jonas Hassen Khemiris Augustprisade roman från 2015 har blivit ett tätt och teatralt triangeldrama i tre delar. Pernilla August gör ännu en stark och minnesvärd mammaroll, en förkrossad kvinna som försöker förstå varför hennes son Samuel (Armand Mirpour) inte finns längre. Ville han ta livet av sig när han kraschade med sin bil? Eller var det något annat som hände? Hon går i närkamp med sonens okända liv och söker efter svar hos personer i hans inre krets. Sorg, svärta och sanningsjakt. 

.