Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 16:50

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/greta-thurfjell-fyrtio-sekunder-i-det-humoristiska-himmelriket/

Kultur

Greta Thurfjell: Fyrtio sekunder i det humoristiska himmelriket

Larry David. Foto: HBO/AP

Den nya trailern för den tionde säsongen av ”Curb your enthusiasm” är underbar. 

Larry David är 72 år.

Det är svårt att förstå, eftersom han har sett likadan ut sedan han föddes, att tiden går också för världens enskilt roligaste människa. Men i den nya trailern till den kommande tionde säsongen av ”Curb your enthusiasm” (”Simma lugnt, Larry” för tv-tablå-läsare från förr) slår det en faktiskt att han blivit… en smula gammal.

Inte för att det spelar någon roll. 

Den tionde säsongen av den halvbiografiska komediserien, med utlovad premiär i januari nästa år, presenteras inte med några faktiska klipp från serien. I stället står Larry David i ett kritvitt intet och väntar på att en brödrost ska leverera. (Äkta skallar vet dock att den mycket hälsoneurotiske komikern inte skulle ta i formfranska med tång.)

Det är, i sin enkelhet, fyrtio sekunder av det humoristiska himmelriket. Det är underbart att återse hans ansikte, hans gester, hans mjuka kavaj. Och med tanke på att det gick sex år mellan säsong åtta och nio är de dryga två åren vi nu tvingats vänta ingenting.