Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 03:52

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/jay-z-stammer-fangelse-i-mississippi/

Musik

Jay-Z stämmer fängelse i Mississippi

Jay Z har även skrivit ett brev till delstaten guvernör. Foto: Greg Allen/AP

Rapparen Jay-Z stämmer två fängelsetjänstemän i Mississippi. Han gör det på uppdrag av 29 fängelseinterner som menar att myndigheterna inte har gjort någonting för att stoppa det våld som har lett att fem fångar dött de senaste två veckorna, rapporterar NBC.

TT-DN Text

Enligt stämningen, inlämnad av Jay-Z:s advokat Alex Spiro, är ”dödsfallen ett direkt resultat av att Mississippi fullständigt ignorerar de fängslade personerna och deras konstitutionella rättigheter”.

Spiro har också, på uppdrag av Jay-Z och hiphopartisten Yo Gotti, skrivit ett brev till bland andra Mississippis guvernör Phil Bryant och förklarat att dödsfallen är ett reslutat av många års allvarlig underbemanning och underlåtelse på delstatens fängelser.

I brevet, som NBC citerar, står bland annat: ”Samtidigt som Mississippi har fängslat ett ökat antal människor har delstaten dramatiskt minskat finansieringen av dess fängelser. På grund av det uppfyller förhållandena i fängelserna inte ens de mest grundläggande mänskliga rättigheterna.”