Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-22 01:08

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/modellen-gigi-hadid-kan-bli-jurymedlem-i-rattegangen-mot-harvey-weinstein/

Kultur

Modellen Gigi Hadid kan bli jurymedlem i Weinstein-rättegången

Gigi Hadid var på plats i domstolen på måndagen. Foto: Kristin Callahan/ACE Pictures/Shutterstock

Den amerikanska supermodellen Gigi Hadid kan bli en av dem som kommer att sitta i juryn under rättegången mot den före detta filmmogulen Harvey Weinstein, som står åtalad för våldtäkt och sexuellt övergrepp.

TT Text

Gigi Hadid är en av över 100 personer som hittills har blivit kallade till så kallad jurytjänst i målet, rapporterar Variety.  På plats fick hon frågan om hon kommer att kunna vara rättvis i sitt dömande, trots att hon har träffat Weinstein.

 – Jag tror att jag kommer att kunna ha ett öppet sinne inför fakta i målet, svarade hon i rättssalen, enligt tidningen.

Supermodellen ska också ha träffat skådespelaren Salma Hayek, en av de kända kvinnor som vittnat om Weinsteins beteende. Gigi Hadid är även vän med modellen och skådespelaren Cara Delevinge, som anklagat Weinstein för att ha försökt att kyssa henne under ett möte på ett hotell 2017.

Förra veckan medgav flera personer som blivit kallade till jurytjänst att de inte skulle kunna sitta med i juryn eftersom de läst om målet, eller själva har erfarenheter av sexuella övergrepp. Fler än 45 personer hade innan förra veckans slut sållats bort från poolen av tänkbara jurymedlemmar.

Rättegången mot Weinstein inleddes för en vecka sedan i New York och väntas pågå under sex till åtta veckor. Om Weinstein fälls för de grövsta åtalspunkterna, som grov våldtäkt, riskerar han livstids fängelse. Han nekar till alla anklagelser och hävdar att alla sexuella kontakter har skett under samtycke.

Läs mer

Så föll Harvey Weinstein – metoos huvudanklagade