Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/producenten-nasta-james-bond-spelas-inte-av-en-kvinna/

Kultur

Producenten: Nästa James Bond spelas inte av en kvinna

Daniel Craig gör sin femte Bond-film med ”No time to die”. Foto: Michael Sohn

Nästa James Bond kommer inte att spelas av en kvinna. Det meddelar filmernas producenter i en intervju med Variety. 

I april släpps nästa film om den brittiske spionen James Bond. Filmen, som bär namnet ”No time to die”, blir den femte och sista där huvudrollen spelas av Daniel Craig. 

De senaste åren har det spekulerats kring möjligheterna att en kvinnlig skådespelare kan stå näst på tur att axla huvudrollen som agent 007. 

Diskussionen späddes på under inledningen år 2018, då filmernas ena producent Barbara Broccoli i en intervju med Daily Mail sade att ”allt var möjligt”.

Förändringen kommer dock inte att ske nu. Det framgår av den intervju som Barbara Broccoli och hennes medproducent Michael G. Wilson gjort med Variety.

Broccoli säger att det definitivt kommer att bli en man som även fortsättningsvis spelar James Bond, men menar att den skådespelaren kan ha vilken hudfärg som helst. 

– Jag är inte särskilt intresserad av att låta en kvinna spela en manlig karaktär. Jag tycker att kvinnor är betydligt mer intressanta än så, säger Barbara Broccoli till Variety och betonar att hon tror på att skapa starka kvinnliga karaktärer.

Läs mer:

Billie Eilish gör nya Bond-låten

James Bonds skapares kärleksbrev går under klubban