Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-21 03:52

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/skadespelare-fran-game-of-thrones-medverkar-i-nya-sagan-om-ringen/

Kultur

Skådespelare från ”Game of thrones” medverkar i nya ”Sagan om ringen”

Bild 1 av 2 Joseph Mawle som spelade Benjen Stark i ”Game of thrones”, till höger, är med i ”Sagan om ringen.”
Foto: Hbo/TT
Bild 2 av 2 Joseph Mawle spelade Benjen Stark i ”Game of thrones”.
Foto: David Fisher/REX

Förväntningarna är stora inför att fantasyklassikern ”Sagan om ringen” ska bli tv-serie. Namnen på femton av de skådespelare som medverkar har nu avslöjats. Två av dem har erfarenhet från en annan fantasysuccé – ”Game of thrones”.

Amazons nytolkning av den klassiska historien har på förhand beskrivits som den dyraste tv-produktionen någonsin och har en budget på över en miljard dollar. Händelserna i serien utspelar sig före intrigen i den första delen av JRR Tolkiens romantrilogi. Det har också rapporterats att serien ska introducera nya rollfigurer i den fiktiva världen Midgård.

Inspelningsarbetet ska i februari inledas på allvar i Nya Zealand, och nu har namnen på femton av de medverkande skådespelarna offentliggjorts, rapporterar nyhetsbyrån Reuters. Bland dem finns Robert Aramayo och Joseph Mawle, båda kända från HBO:s ”Game of thrones” där de spelade den unge Ned Stark respektive Benjen Stark.

Andra som medverkar är Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, och Ema Horvath men det finns det inga uppgifter om vilka karaktärer som de presenterade skådespelarna ska spela i tv-serien. Amazon tillägger att det fortfarande finns flera roller kvar att besätta. I december rapporterades även att agenturer i Nya Zealand söker efter mängder av statister till tv-serien, däribland efter personer som kan spela orcher.