Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 18:10

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/skivrecensioner/per-svensson-fortsatter-sin-spikraka-linje-som-soloartist/

Musik

Per Svensson fortsätter sin spikraka linje som soloartist

Per Svensson gör tung psykedelisk rockmusik, nu som soloartist. Foto: Annika von Hausswolff

Efter att ha haft Freddie Wadling som sångare i The Kingdom of Evol och Ebbot i The New Alchemy gör Per Svensson nu samma sak på egen hand, mycket konsekvent.

Redan på 80-talet gav Per Svensson ut smalspårig noisemusik på legendariska Radium i Göteborg, men känner man till honom är det sannolikt för hans band The Kingdom of Evol (med Freddie Wadling på sång) eller The New Alchemy (med Ebbot på sång). Personkretsarna är desamma längs hela vägen, och när man hör hans grandiost upplagda dubbelalbum ”Psychedelic sounds” – första soloalbumet som rockartist – är det närmast omöjligt att inte höra ekot av dessa tidigare band, inte minst deras sångare.

Ändå är det nu han själv som sjunger och spelar nästan allt, med en spännvidd från Captain Beefheart-blues i ”Night shift” till Joy Division-dis i ”Good night cat”. Så känslan av att allt är ungefär detsamma rakt igenom kan också tas som ett tecken på konsekvens, även om han bevisligen är ett nummer mindre som sångare.

Bästa spår: ”Silver plane/Tarot train”, ”Eternal lights”

 

Läs fler musikrecensioner av Nils Hansson, till exempel om hur Nicole Sabouné låter fortsatt tungt och mörkt även med intimare tilltal.