Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 02:50

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/skivrecensioner/skivrecension-the-highwomen-later-som-superstjarnor-allihop/

Skivrecensioner

Skivrecension: The Highwomen låter som superstjärnor allihop

Natalie Hemby, Maren Morris, Brandi Carlile och Amanda Shires i The Highwomen. Foto: Alysse Gafkjen

När fyra framgångsrika sångerskor går ihop som supergruppen The Highwomen vilar något av Dolly Partons ande över projektet, i såväl attityd och humor som sentimentalitet och hitkänsla.

Det är inte bara det att Amanda Shires ibland låter exakt som Dolly Parton, det finns något i hela anslaget som om detta kunde varit Dollys nästa projekt efter ”9 to 5”. Samma mix av peppig attityd, retsam humor, vänlig sentimentalitet och omisskännlig hitkänsla.

The Highwomen är fyra sångerskor som tagit namn från countryns mest omhuldade supergrupp The Highwaymen, samt gjort om titellåten ”Highwayman” till ett feministiskt credo för alla tider. I olika konstellationer har de skrivit låtar om allt vad kvinnor kan, och ibland knäcks av. Inklusive ”If she ever leaves me”, där gayikonen Brandi Carlile sjunger en spikrak, lesbisk countrylåt.

Och snarare än ett lättsamt hobbyprojekt låter det som att samtliga inblandade har tagit sina bästa idéer till bordet, och om inte alla var superstjärnor redan så borde de bli det nu.

Bästa spår: ”Redesigning women”, ”Wheels of Laredo”

 

Läs fler musikrecensioner av Nils Hansson, till exempel om hur Tanya Tucker låter fullkomligt hemma som ärrad countryveteran.