Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 17:24

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/svt-backar-om-sandningstid-efter-tv4s-kritik/

Kultur

SVT backar om sändningstid efter TV4:s kritik

TV4-huset i Stockholm. Foto: Eva-Karin Gyllenberg

SVT:s plan på en lokal nyhetssändning med start klockan 22 har fått TV4 att se rött. Nu backar SVT – och säger att de ska utreda frågan ytterligare.

DN Text

Ordväxlingen mellan TV4 och SVT har varit hård sedan SVT i oktober i DN gick ut med att de skulle flytta sin sena nyhetssändning till SVT1, och sända från klockan 22 – samma tid som TV4:s nyhetssändning traditionellt har börjat.

TV4:s vd Casten Almqvist menade bland annat att beslutet strider mot de nya villkor för public service-bolagen som nyligen klubbades igenom i riksdagen, och som lyfter fram att SVT och SR förväntas ta hänsyn till andra nyhetsmedier i sitt arbete.

Nu har SVT:s medieredaktör i ett uttalande meddelat att planen på den flyttade lokalnyhetssändningen inte längre är aktuell, och att de kommer att utreda frågan ytterligare för att inte konkurrera med TV4:s nyhetssändningar. Tills vidare kommer den lokala nyhetssändningen att fortsätta sändas i SVT2.

”Vår ambition har aldrig varit att motarbeta TV4, utan att stärka vår lokala nyhetsleverans till publiken. Det kommer att vara vårt fokus även i det fortsatta arbetet, liksom ett fortsatt lyssnande och deltagande i diskussionen om mediers utveckling”, skriver Jan Helin i uttalandet.

Läs mer: 

Peter Wolodarski: Försvara SVT och SR innan det är för sent