Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:19

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/tusentals-ljudbocker-pa-engelska-raderas/

Böcker

Tusentals ljudböcker på engelska raderas

Foto: Jan Haas

Ett av världens största förlagshus, Penguin Random House, drar tillbaka ett stort antal av sina egna boktitlar från de svenska prenumerationstjänsterna Storytel, Bookbeat och Nextory. 

Michelle Obamas ”Becoming”, Malcom Gladwells ”Talking to strangers” och tusentals andra böcker på framför allt engelska försvinner från de svenska prenumerationstjänsterna, när förlaget Penguin Random House drar tillbaka sina böcker. Såväl Storytel, Bookbeat och Nextory drabbas, som sajten Boktugg var först med att rapportera om.

Sedan ett par veckor tillbaka har förlagets titlar inte längre varit sökbara via tjänsterna och för en dryg vecka sedan fick de kunder som haft böckerna i sin digitala bokhylla, och alltså redan påbörjat lyssningen eller läsningen av dem, ett varningsmeddelande om att boken plockas bort den 17 januari. 

Enligt uppgifter till Svensk Bokhandel rör det sig om en ny global strategi där förlagshuset inte längre vill sälja sina böcker i prenumerationstjänster där man kan läsa eller lyssna obegränsat. 

Dan Panas, kommunikationschef på Storytel, uppger för DN att han inte kan kommentera avtal med enskilda förlag.