Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 17:29

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/under-bron-vi-far-allt-fler-klagomal-fran-hammarby-sjostad/

Kultur

Under Bron: ”Vi får allt fler klagomål från Hammarby sjöstad”

Johanna Schneider, bokningschef på Under Bron. Foto: Sima Korenivski

Under bron och Trädgården är tillbaka med festkonceptet Yard vid fem tillfällen nästa år. Samtidigt får den populära klubbscenen vid Skanstull allt fler klagomål från Hammarby sjöstad.

Yard arrangeras fem gånger under 2020 och har premiär den 14 mars. 

– På premiären kommer vi att ha tre olika dansgolv med helt olika stämningar. I sommar flyttar vi ut och kör från 12 till 22, lite som festivaler i Europa. Jag gillar till exempel Bestival på Isle of Wight, som senast bland annat hade ett stort tält med madrasser där de bara visade djurdokumentärer, säger Johanna Schneider, bokningschef på Under bron.

– Vi vill fånga festivalkänslan, men i mindre skala än en festival och större tappning än en klubb. Man ska kunna sitta ute på krogen samma kväll och komma hit spontant. 

Hamnar man då inte i en 200 meter lång kö?

– Ja, vi får hoppas att det blir kö, haha! Men nej, om man vill försäkra sig mot köande finns våra ”grisen i säcken”-biljetter, som släpps innan vi avslöjar programmet. De är för kärnmedlemmar som litar på vårt omdöme.  

Hur påverkas ni av klubbdöden i Stockholm? 

– Genom att det blir mindre konkurrens, och det är skittråkigt. Vi har tur som ännu får vara kvar, men på sommaren får vi allt fler klagomål från Hammarby sjöstad. Vi måste söka specialtillstånd för varje liveakt. Förra sommaren köpte vi ett nytt ljudsystem som är byggt för att inte störa grannar.

Yard äger rum 14 mars, 9 maj, 31 oktober och 25 december. Dessutom arrangeras en specialdag i augusti. Ett begränsat antal biljetter till Yard släpps den 12 december.