Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-07 13:00

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/kultur-noje/zara-larsson-och-einar-gastar-musikhjalpen/

Kultur

Zara Larsson och Einár gästar ”Musikhjälpen”

Zara Larsson Foto: Nicklas Thegerström

Zara Larsson och Einár är några av de över 40 artister som uppträder i glasburen under årets ”Musikhjälpen”.

TT Text

När den 144 timmar långa maratonsändningen inleds den 9 december gästas programtrion Farah Abadi, Daniel Hallberg och Miriam Bryant av Norlie KKV, Sabina Ddumba och Kodjo Akolor.

Dygnen som följer får ”Musikhjälpen”, som i år sänds från Västerås, besök av över 40 musikakter och andra kända gäster. Däribland artister som Zara Larsson, Einár och Benjamin Ingrosso, musikgrupper som First Aid Kit, Amason och Refused, och komiker som Jonatan Unge, Johan Glans och Filip Dikmen.

Läs mer: Einár: Man blir inte kriminell av att lyssna på musik

Publiken kommer som vanligt också att kunna buda på olika kändisauktioner, till exempel: ”Ät Stockholms godaste kanelbullar med Benjamin Ingrosso”.

Gillar man inte kanelbullar går det i stället att buda hem sånglektioner med Molly Sandén eller en nöjesfältupplevelse med Linnea Henriksson och Oscar Zia.

Förra samlades över 50 miljoner kronor in till kampanjen ”För allas rätt att funka olika”. Årets tema är ”Sex är inget vapen”, med fokus på sexuellt våld i krig och konflikter.

”Musikhjälpen” direktsänds dygnet runt i P3, på SVT Play och i ”Musikhjälpens” app. Stora delar visas även i SVT2.