Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-25 07:22

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/atta-doms-till-fangelse-for-narkotikabrott/

Sverige

Åtta döms till fängelse för narkotikabrott

Åtta personer döms av Varbergs tingsrätt till fängelse för bland annat grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott.

TT Text

De dömda har på olika sätt varit delaktiga i distribution, hantering och försäljning av amfetamin, narkotikaklassad medicin och cannabis på en mindre ort i Halland. De har hanterat 2,7 kilo amfetamin. Fyra av dem har dessutom varit delaktiga i överlåtelse och hantering av vapen.

En person som döms till fängelse i sju år har varit drivande i verksamheten medan övriga har medverkat i underordnade roller. Två som döms till ett år och sex månaders fängelse är unga, vilket har påverkat straffets längd.

Tingsrätten dömer samtidigt ytterligare två personer för ringa narkotikabrott till dagsböter för att ha köpt amfetamin och cannabis.

Ämnen i artikeln

Varberg
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt