Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-19 08:45

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/flera-kvinnor-ofredade-i-goteborg-kan-rora-sig-om-samma-garningsman/

Sverige

Flera kvinnor ofredade i Göteborg – kan röra sig om samma gärningsman

Flera kvinnor ska ha ofredats på offentlig plats i stadsdelen Högsbo i Göteborg sedan december förra året. Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsman. 

– Vi tittar tillbaka för att se om fler kvinnor har drabbats, säger Christina Söderström som leder förundersökningen. 

Polisen i lokalpolisområde väst i Göteborg fick flera anmälningar om ofredande på kort tid och bestämde sig för att utreda om det fanns något samband, vilket Sveriges Radio var först med att rapportera. 

– Vi tror att det kan röra sig om samma gärningsman i flera av fallen. Det finns vissa saker som stämmer överens och vissa andra som inte gör det. Det är det vi håller på och tittar på nu, säger Christina Söderström. 

För att inte störa utredningen vill hon inte lämna några detaljer om hur brotten har gått till men menar att det i nuläget är att betrakta om sexuellt ofredande. 

– Det ska vara en man som har gett sig på kvinnor sexuellt. Vi tar detta på stort allvar och har ökat vår synlighet i området. Det är viktigt att man känner sig trygg i sin omgivning, säger hon. 

Polisen har nu säkrat filmmaterial och viss teknisk bevisning för att försöka se om det kan hjälpa utredningen framåt. 

– Vi håller på och hör kvinnorna igen. Om vi får fram bra bilder ska de också få titta på dem. Det kan exempelvis leda till att vi kan få fram en misstänkt.

Christina Söderström säger att det inte är läge för att gå ut med något signalement men efterlyser iakttagelser från allmänheten. 

– Då menar vi generella observationer och om något sticker ut. 

Här hittar du fler artiklar från Göteborg