Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-09 08:57

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/flygkrasch-utreds-som-framkallande-av-fara-for-annan/

Sverige

Flygkrasch utreds som framkallande av fara för annan

Foto: Johan Nilsson/TT

Ett enmotorigt flygplan kraschade mitt i ett villaområde i Ronneby under lördagen. Piloten omkom och polisen berättar nu att ärendet utreds som framkallande av fara för annan.

– Brottsrubriceringen är framkallande av fara för annan, med tanke på var man har landat. Men i grund och botten utreder vi det som ett suicidärende, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT under söndagsmorgonen.

De misstankarna bygger på bakgrundsinformation och ”uppgifter kring omständigheterna”, säger Evelina Olsson.

Är det vad som har framkommit i förhören?

– Oftast är det därifrån vi får våra uppgifter.

Flygplanet var ett mindre enmotorigt propellerplan som tillhörde en lokal flygklubb.

Enligt Torbjörn Svensson, räddningsledare vid räddningstjänsten i östra Blekinge, störtade flygplanet på uppfarten till en av villorna och var omkring tio meter från att träffa huset.

– Det var väldigt upprörda känslor givetvis, när det kommer ett flygplan från ingenstans mitt i ett villaområde, sade han till TT under lördagen.

Under natten har det varit avspärrat på platsen och polisen har hållit förhör med boenden och andra personer som blev vittnen till händelsen. Enligt Evelina Olsson var det vissa som i princip såg hela förloppet.

I villaområdet var flera av grannarna skakade efter olyckan.

– Vi hörde en smäll och sedan såg vi en rökpelare och det känns väldigt obehagligt. Flygplanet störtade mitt i ett bostadsområde och det kraschade nära ett hus men utan att träffa det, sade My Gröndahl till DN på lördagen.