Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-10 01:15

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/forsvunna-kvinnan-i-tollarp-hittad-dod/

Sverige

Försvunna kvinnan i Skåne hittad död

Dykare från sjöpolisen söker i Vramsån i Tollarp på tisdagen. Foto: Johan Nilsson/TT

Under tisdagsförmiddagen genomförde Sjöpolisen en sökinsats i Vramsån i Tollarp i jakten på den försvunna 20-åriga kvinnan i Skåne. På tisdagen hittades kvinnan avliden och anhöriga har underrättats.

På tisdagskvällen meddelade polisen att en förundersökning om mord har inletts.

På tisdagen genomfördes dykningar i Vramsån med anledning av de fynd som gjordes i anslutning till den i helgen. På eftermiddagen anträffades den 20-åriga kvinnans kropp, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Polisen utredde ursprungligen den 20-åriga kvinnans försvinnande som människorov, men nu inkluderar förundersökningen en misstanke om mord, skriver polisen på sin hemsida.

– Det är detaljer i det som vi har hittat som ligger bakom det. När vi har presenterat det vi har till åklagaren har hon valt att lägga till rubriceringen, vi kan i övrigt inte kommentera några detaljer, säger Robert Loeffel.

Under helgen genomförde polisen sökinsatser i ett skogsområde i anslutning till floden. Då gjordes fynd som polisen misstänker kan ha koppling till den försvunna 20-åringen. 

– Vi gjorde fynd som kunde kopplas till kvinnan och spårhundar markerade längs ån. Insatsen leddes av dykare från sjöpolisen i Stockholm och det var de som hittade tjejen, säger Robert Loeffel.

Han kan med hänvisning till förundersökningssekretess inte uttala sig om det finns någonting som tyder på att 20-åringen bragts om livet.

– Kroppen kommer föras till Rättsmedicinalverket i Lund och där kommer en rättsmedicinsk undersökning genomföras för att bekräfta dödsorsaken, det är än så länge för tidigt att säga när det kan ske och förundersökningen fortsätter.

Kvinnan sågs senast i Tollarp sydväst om Kristianstad fredagen den 22 november.