Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-10-20 13:48

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/gevarsman-misstanks-ha-hotat-militarer/

Sverige

Gevärsman misstänks ha hotat militärer

En man med gevär misstänks ha hotat två militärer som letade efter en försvunnen man i Falu kommun, enligt polisen.

TT Text

Militärerna har uppgett för polisen att de blev förföljda av en man i bil i området kring Grycksbo. Då de konfronterade mannen och visade legitimation riktade mannen ett gevär mot dem, enligt polisen.

– Det sägs saker, men vad som sades får vi ta efter utredningen, säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen.

Militärerna bar uniform vid tillfället.

Polisen har varit hemma hos mannen som misstänks för olaga hot och omhändertagit både det vapen som ska ha använts vid incidenten och andra gevär, ammunition och licenser.

– De vapen vi nu har i vår besittning är riktiga gevär, säger Materne.

Sökandet efter den saknade äldre mannen fortsätter och väntas ta ökad fart i gryningen. Ett 20-tal militärer hjälper polisen.

Mannen i 70-årsåldern försvann från sin bostad i Grycksbo under natten mot onsdagen. Han lider av en demenssjukdom men är i gott fysiskt skick, har polisen tidigare sagt.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt