Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:16

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/hoppas-de-fortsatter-vara-centerrorelsens-borgerliga-vakthund/

Svensk politik

”Hoppas vi fortsätter vara centerrörelsens borgerliga vakthund”

I april lämnar 24-årige göteborgaren Naod Habtemichael uppdraget som ordförande för Centerstudenter. Foto: Lars Näslund

24-årige göteborgaren Naod Habtemichael kommer att lämna uppdraget som förbundsordförande i Centerstudenter, och därmed platsen nära Annie Lööf på Centerpartiets styrelsemöten.

– Jag hoppas att Centerstudenter fortsätter att vara centerrörelsens borgerliga vakthund, säger han.

Traditionellt brukar ordförandeposten i studentförbundet skifta vartannat år och Habtemichael lämnade beskedet till valberedningen härom dagen att han inte kandiderar på nytt. 

– Det hör till att man kliver av efter två år, men det har förstås känts roligt att personer har tyckt att jag skulle fortsatta. Men efter två valrörelser och en partistämma känns det som rätt läge att lämna över klubban.

Från maj i fjol fram till årsskiftet vikarierade Naod Habtemichael som kommunalråd i Göteborg under Emmyly Bönfors föräldraledighet. Vid förbundsstämman i Linköping 24–26 april lämnar han alltså även studentpolitiken.

– Det är såklart lite vemodigt att sluta och uppdraget har ju också gett en möjlighet att delta på partistyrelsens möten. Särskilt spännande har det varit att delta eftersom det har varit under en för partiet så formativ period. 

Nyligen placerades han på plats 9 när Expressen rankade de 30 mäktigaste politikerna under 30 år. De skrev att han har ”profilerat sig som skarp om än godmodig högerkritiker mot Centerpartiets nuvarande inriktning”.

– Jag hoppas att Centerstudenter fortsätter att vara centerrörelsens borgerliga vakthund, säger han.

Naod Habtemichael säger till DN att han nu återupptar sina studier på Handelshögskolan i Göteborg. Han är fortsatt förste vice ordförande i Trafiknämnden och ledamot i fullmäktige.