Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 02:43

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/hotfullt-klotter-byttes-ut-mot-karleksfulla-budskap/

Sverige

Hotfullt klotter byttes ut mot kärleksfulla budskap

Efter vandaliseringen av Norra Solbergas kyrka utanför Nässjö har nu hjärtan med kärleksfulla budskap satts upp på kyrkans dörrar. Foto: Anna Ekström

Efter vandaliseringen av Norra Solbergas kyrka utanför Nässjö samlades människor på onsdagskvällen på kyrktrappan för att stå upp mot hatet. Hjärtan med kärleksfulla budskap sattes upp på kyrkans dörrar. 

– Istället för hotfullt klotter så fyllde vi dörren med kärlek, säger Anna Ekström, församlingsherde i Norra Solberga-Flisby församling.

Det var under natten till onsdag som någon eller några tagit sig in i ett rum i kyrkan där de försökte öppna ett kassaskåp utan att lyckas. Dessutom klottrades hakkors, olika typer av djävulstecken och könsorgan inne i kyrkan.

På onsdagskvällen slöt runt 25 personer upp vid ungdomsgruppens sida utanför kyrkan. 

– Ungdomsgruppen avslutar alla onsdagar med en andakt i kyrkan. Så det här blev istället en kärlekshandling ute på trappan eftersom vi inte kunde vara där inne. 

På kyrkdörrarna sitter nu hjärtan i papper med olika budskap kring kärlek och respekt. De delar av kyrkan som utsatts för klotter ska saneras innan lokalerna kan användas igen. 

– Vi kommer använda stora salen där vi börjar med konfirmander i helgen, men vissa delar får vara stängda för fortsatt sanering.

Läs mer: Kyrka vandaliserades med hakkors och penisklotter