Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 05:22

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/kvinna-skot-i-luften-och-hotade-polis-greps-i-natt/

Sverige

Kvinna sköt i luften och hotade polis – greps i natt

Vid en rutinmässig polisinsats i Tanumshede i norra Bohuslän avfyrade en kvinna skott i luften och hotade polisen. Hon vägrade att lämna sin bostad och efter flera timmar av förhandlingar gick polisen in i bostaden och grep kvinnan som fick föras till sjukhus.

När polisen skulle bistå en annan myndighet vid en bostad i Tanumshede eskalerade situationen snabbt. Polisen tvingades kalla in förstärkningar från flera patruller, insatsstyrkan och en särskild förhandlare.

Händelsen började som ett rutinärende. Vid 14-tiden besökte polisen en bostad för att bistå vid en handräckning. Den kvinna som bodde där ville dock inte följa med utan beväpnade sig och förskansade sig i sin bostad varifrån hon vägrade att komma ut.

Vid 18-tiden hade kvinnan avlossat skott inne i sin lägenhet och riktat sitt vapen mot polisen. Efter skottlossningen beslutades att runt 15 personer skulle evakueras från närliggande bostäder till en samlingslokal i området.

– Man förstår att den här kvinnan inte mår bra och att hon utgör en fara för sig själv och andra. Hon skjuter inne i lägenheten. Det är inte riktat mot någon, men det kan ju bli farligt för andra som bor där. Det är därför vi är så försiktiga. Vi evakuerar de boende där och försöker tala den här kvinnan tillrätta, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisregion Väst.  

Strax före midnatt gick polisen trots allt in i lägenheten och kunde omhänderta kvinnan som fördes till sjukhus med ambulans för vård. Hon skadades enligt Fuxborg inte vid polisinsatsen.

– Nej, utan det var självförvållat, säger han.

Kvinnan är nu gripen, misstänkt för grovt olaga hot mot tjänsteman, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.