Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-23 04:11

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/magdalena-andersson-besked-om-pengar-till-valfarden-drojer/

Svensk politik

Magdalena Andersson: Besked om pengar till välfärden dröjer

Finansminister Magdalena Andersson (S) ger inget besked om kommunerna kommer att få mer pengar. Foto: Ali Lorestani/TT

Finansminister Magdalena Andersson (S) ger inget besked om kommunerna kommer att få mer pengar under året.

– Vi återkommer till hur vi kommer att agera, säger hon.

Både Moderaterna och Vänsterpartiet kräver ett snabbt besked från regeringen om mer pengar till välfärden men finansminister Magdalena Andersson vill inte ge något sådant med hänvisning till att frågan ska tas upp i budgetförhandlingarna med samarbetspartierna, C, L och MP.

– Budgetdiskussionerna är inte avslutade, säger Magdalena Andersson.

Anser du att kommuner och regioner är i akut behov av mer pengar?

– Jag har under lång tid påpekat att kommuner och landsting har stora behov. Det ska inte råda någon tveksamhet om att det här är en viktig prioritering för oss Socialdemokrater, säger Magdalena Andersson.

Hon är kritisk till att oppositionen vill ändra praxis för budgetarbetet.

– Om det är så att riksdagen skulle börja slita i anslagen under pågående budgetår så är det ett praxisbrott och ett avsteg från den ordnade budgetprocess som vi haft efter budgetsaneringen. Det är klart att det skulle skada anseende internationellt och vår trovärdighet på finansmarknaderna, säger Magdalena Andersson.

Läs mer: V redo göra upp med M och KD om välfärden