Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-11-14 17:31

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/polisen-bekraftar-pojke-dod-efter-skottlossning/

Sverige

Polisen bekräftar: Pojke död efter skottlossning

Foto: Anders Hansson

En 15-årig pojke avled av sina skador efter att ha skjutits vid en restaurang i Malmö på lördagskvällen. 

En annan 15-årig pojke har livshotande skador.

Ingen misstänkt har gripits. Polisen hoppas att övervakningsfilm från platsen kan bli behjälplig i utredningen.

Polisen larmades på lördagskvällen om en skottlossning på en restaurang intill Möllevångstorget i Malmö. Två 15-åriga pojkar fördes till Skånes universitetssjukhus och vårdades där för livshotande skador. På söndagsförmiddagen uppgav polisen att en av dem avlidit av sina skador.

Under natten till söndag har polisen genomfört en teknisk undersökning av platsen, förhört vittnen till händelsen och knackat dörr i området. 

– Möllevångstorget är ju kameraövervakat, så den filmen kommer analyseras men det är för tidigt att säga vad den kan visa, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen region Syd.

Det kommer inte att hållas några förhör med den skadade pojken under söndagen, då det medicinska läget inte tillåter det.

– Vi har kontakt med sjukhuset. Det senaste vi fått veta från Region Skåne är att pojkens skador alltjämt är livshotande, säger Calle Persson, presstalesperson vid polisen region Syd, till DN sent på söndagseftermiddagen. 

Polisen har ingen misstänkt gärningsperson. I övrigt är Persson förtegen om vad som kommit fram under utredningen av våldsdådet.

Bara minuter innan skottlossningen vid Möllevångstorget fick polisen in larm om en explosion på Edward Lindahlsgatan, en dryg kilometer från restaurangen där skottlossningen ägde rum. Ingen person ska ha skadats i explosionen.

– När vi anländer till platsen ser vi en bil med kraftiga skador. Tekniker är på plats och nationella bombskyddet är på väg, sade polisens Katarina Rusin på lördagskvällen.

Skador konstaterades också på en trappuppgång och två bilar. Malmöbon Risto Ernu cyklade genom området när han hörde smällen.

– Det kom som ett tryck. Det var väldigt obehagligt, sade han till DN på lördagen.

Enligt polisen finns ännu ingen misstänkt eller frihetsberövad för explosionen, som utreds som allmänfarlig ödeläggelse. En teknisk undersökning har genomförts vid platsen.

Polisen säger att det är för tidigt att kommentera eventuella kopplingar mellan lördagskvällens båda händelser.

– Den möjligheten står inte först i kön för utredarna. De båda händelserna utreds alltjämt separat, säger Calle Persson.

Läs mer: 

Fakta i frågan: Blir det vanligare med skjutningar?

Explosion och skottlossning i Malmö