Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 10:48

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/problem-na-fram-till-polisen-pa-telefon/

Sverige

Problem att nå fram till polisen på telefon

Det har varit problem med polisens nummer 114 14 dit privatpersoner kan ringa för att göra en anmälan, lämna tips eller rapportera in icke akuta händelser. De tekniska problemen gjorde det svårt att komma fram och berörde samtliga regioner.

TT Text

Under torsdag förmiddag lokaliserades och löstes felet. Men de som vill komma fram till polisen under torsdagen kan behöva vänta extra länge.

”På grund av de tidigare problemen har vi dock en ökad belastning, som kan påverka svarstiderna”, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Problemen startade under natten till torsdag och pågick fram till förmiddagen. Larmnumret 112 berördes inte av strulet.

Även vid ett tillfälle i somras var det problem att komma fram på 114 14.

Det har även i flera år rapporterats om att väntetiden för att på telefon lämna ett tips till polisen via 114 14 varit alltför lång.

I september kallade polisen själv väntetiden ”oskäligt lång” och förklarade problemet med ett konfigurationsfel i den tekniska lösningen.