Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-12-13 11:48

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/sa-blir-dagens-nyheters-redaktion-i-goteborg/

Sverige

Så blir Dagens Nyheters redaktion i Göteborg

Foto: Tomas Ohlsson

I september startar Dagens Nyheter en helt ny redaktion i Göteborg, för att bättre bevaka regionen. Nu är det klart vilka som kommer att bemanna den och hur satsningen kommer att se ut.

DN Text

Intresset för Dagens Nyheters journalistik växer stadigt. I dag har DN fler helt digitala prenumeranter än på papperstidningen och antalet prenumeranter totalt är det högsta det varit sedan början av 00-talet. Detta har gjort att tidningen fått möjligheter att satsa ytterligare på redaktionen, nu med en ordentlig satsning på Göteborgs-regionen.

I mitten av september öppnar en helt ny redaktion i Göteborg, med fem reportrar – och ytterligare en reporter och en planerande nyhetschef med placering i Stockholm.

– Bevakningen av västra Sverige har varit begränsad från riksmediernas sida. Samtidigt ser vi att intresset för DN:s journalistik varit väldigt stort: Göteborgsregionen har på kort tid blivit DN:s näst största stad sett till antalet betalande läsare. Därför känns det väldigt bra att på allvar visa att vi lägger mer resurser för att göra en riktigt bra rapportering därifrån, för alla våra läsare, säger Dagens Nyheters chefredaktör Peter Wolodarski.

Lars Näslund, Kristina Hedberg och Carl Cato. Foto: Privat, Lennart Nilsson, Magnus Hallgren

 

Här är de personer som nyanställs som reportrar, från 1 september:

• Kristina Hedberg, 49, Göteborg, programledare och reporter på Sveriges Television och tidigare på Sveriges Radio. 2018 vann hon tv-priset Kristallen, för dokumentären ”Anna Wahlgren – hela Sveriges mamma”. I dag arbetar hon med dokumentärproduktion på SVT och programleder SVT:s nyhetsmagasin Agenda.

• Lars Näslund, 55, Göteborg, chefredaktör Ulricehamns Tidning. Han har tidigare arbetat på Expressen i närmare 30 år, bland annat som chefredaktör för GT i Göteborg, 2002-2012 och varit politisk redaktör på Borås Tidning.

• Carl Cato, 39, reporter TT Nyhetsbyrån, dessförinnan bland annat reporter på Göteborgs-Posten och Dagens Nyheter. Carl Cato är från Göteborg och kommer nu att förstärka bevakningen på distans från DN:s huvudredaktion i Stockholm.

Erik Ask, Marina Ferhatovic och Lovisa Herold. Foto: DN, Emelie Asplund, Privat

• Marina Ferhatović, 38, Göteborg, nyhetsreporter på Göteborgs-Posten. Hon har också skrivit reportageboken ”I Bosnien finns inga raka vägar”, som tog tempen på landet 20 år efter krigets slut.

• Lovisa Herold, 26, i dag Skandinavien-korrespondent på tyska Die Welt. Hon har tidigare varit reporter på SVT Väst och Göteborgs-Posten.

DN:s mångårige reporter i Göteborg, Jens Littorin, som stått för en rad avslöjanden om dopning, matchfixning och korruption inom idrotten, kommer också att ingå i Göteborgsredaktionen. Chef blir Erik Ask, tidigare livechef och premiumchef på DN.

Jens Littorin. Foto: DN

Under hösten kommer satsningen att märkas i form av utökad bevakning, men också bättre digitala tjänster.

– Vi arbetar nu med att utveckla en sajt som känns ännu mer relevant för läsarna, oavsett om de bor i Stockholm, Göteborg eller på andra platser i landet. För våra prenumeranter i Göteborgsregionen kommer det att bli en betydligt bättre bevakning, säger Anna Åberg, chef för dn.se.

Läs mer: Peter Wolodarski: Därför satsar DN på Göteborg