Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-09-18 02:58

Artikelns ursprungsadress: https://finaldestinationblogmagazine.com/nyheter/sverige/studio-dn-djuret-som-bajsar-i-kuber-antligen-vet-vi-varfor/

Sverige

Studio DN: Djuret som bajsar i kuber - äntligen vet vi varför

Illustration: Stefan Rothmaier

Regeringsombildningen som bjöd på överraskningar, en utflykt bakom låsta dörrar i Paris och forskning som får dig först att skratta och sedan att tänka. Programledare: Karin Eriksson.

DN Text

IgNobelpriset delades ut igår och innehöll forskning om de australiska pungdjuren, som liknar små björnar, som är de enda djuren i världen som bajsar i kuber.  DN:s vetenskapsredaktör har gått igenom priserna - som också gått till forskare som tagit reda på att pizza kan hjälpa mot hjärtinfarkt. (Spoiler: det är italiensk pizza och forskarna var italienare). 

Stefan Löfven avslutade sin regeringsförklaring med att läsa upp namnen på sina ministrar och fick i ett slag många ledamöter, journalister och diplomatiska kåren att förvånat googla ”Anna Hallberg”. DN:s politiske kommentator Ewa Stenberg berättar om hur det gick till när Stefan Löfven (S) gjorde en ”Persson”.

DN:s fotograf Anette Nantell har följt Christophe som känner sig hel och lycklig när han förvandlar sig till kvinna och får vara Christelle. I ett stort uppslaget reportage i DN Lördag berättas en historia om en dold, nattlig värld. 

Producent: Augustin Erba. Tekniker: Oliver Bergman, Bauer media. Research: Sabina Marmullakaj.